dilluns, 26 de gener del 2009

Nadal en dijous, penja l’arada i ven els bous

Ha arribat el fred. Arriba l’hivern i els carrers i les botigues s’omplin de llums i d’ornaments. Ja ve Nadal.

És fàcil en estes dates escoltar nadales i poesies. Tatarejar aquella cançó que diu allò de...”la nit de nadal és nit d’alegria...” o aquella que diu...”ha nascut un minyonet ros i blanquet, fill de la Verge Maria és nat en una establia, fum, fum, fum...”.

Jo em quede també en aquell fragment d’un poema de Martí i Pol que diu “(...)només cal que estimeu l’esperit de les coses humils i acosteu, com infants temorosos, els llavis i el cor al nadó del Portal(...).

És temps de pau. Els flocs de neu decoren molts paisatges de l’interior i les persones sembla que ens convertim més solidàries. “Bon Nadal!! Bon Nadal!!”

També la literatura popular ens ha deixat marques d’esta festivitat mitjançant refranys com ara: “El dia dels reis, parlen els estels”, “Menjar raïms pel Cap d’Any, porta diners tot l’any”, “Per Nadal a casa i prop de la brasa”, o “La nit de Nadal, la més clara de l’any”.

Doncs bé, amb totes estes mostres que la nostra literatura ens deixa palesa sobre els “benvolguts” nadals, només em queda esperar que Melcior, Gaspar i Baltasar vinguen carregats de pau, d’amor i de salut i que, malgrat estos temps que vivim, tots puguem somniar que realment, “Jesús és nat al portal” i la pau i la felicitat regnen al nostre voltant.

En seguirem parlant en tornar de les vacances. Bones festes i feliç any nou!!

1 comentari: